Cseh kucsmagomba gyűjtés
2018. április 07. írta: Gyalogrépa

Cseh kucsmagomba gyűjtés

cseh_kucsmagomba_gyujtes_2018.jpg

Kicsit későn értünk ki az erdőbe. A legjobbnak vélt termőhelyen alig volt pár apró cseh kucsmagomba, odébb is csak egy kisebb foltot találtunk. Elkönyveltem, hogy már csak a maradékot szedhetjük össze. Viszont egy olyan helyen, ahol eddig egyáltalán nem is kerestünk gombát, egy erős foltot találtunk. Az út mellett nőtt az első kucsmagomba, amit megláttunk erről a termőhelyről. Beljebb szedtük össze egy szobányi területről a képen látható gombák háromnegyedét. A gombák már csak ilyenek.

cseh_kucsmagomba_salatbaoglarkaval.jpg

Ezen a képen három cseh kucsmagomba látható, odvas keltike, borostyán és salátaboglárka társaságában. Szeretnek bújócskázni....

pafrany_ami_hegedufej_is_lehetne_1.jpg

Ez egy éppen kinyíló páfránylevél. Észak-Amerikában egy helyi, viszonylag nagyra növő páfrányfajta hasonlóan fiatal levelét gyűjtik, és fogyasztják előszeretettel. Persze ezt nem ettem meg, nem igazodom el a páfrányok között. Az USA-ban gyűjtött csemege neve fiddlehead, magyarul hegedűfej.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr6213816390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása