Szombati piaci bevásárlás
2018. június 30. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Paprikák!

A múlt héten vettem kétféle mexikói szárított paprikát. Az egyikben van egy darab Guajillo, a másikban három darab Ancho. Az árazása, nos... Szóval irtó drága, holott nálunk is igen jó paprikák vannak. Tévedés ne essék! Nem várom el egyik hazai paprikától sem, hogy olyan íze legyen, mint a mexikóiaknak, mert egyszerűen más fajták. Elhatároztam, hogy azokkal a paprikákkal, amiknek az ízét elég intenzívnek és fűszeresnek, vagy gyümölcsösnek érzem, kísérletezni fogok. A jobb oldalon látható gyümölcsös ízű édes sárga paprikáknak alig van magja, szinte gyümölcshús az egész. A hosszú pirosaktól erős fűszeres ízt várok, sok benne a mag és csíp, mint a veszedelem. A jalapeño pedig megtalálható a mexikói konyhán is, szárítva is kapható. A pirosakat és pár hosszúkás zöldet a szárítóba raktam az előbbiekkel együtt. A hasasabbakat elrakom tölteni való savanyú paprikának. Végül a kísérlet kedvéért beraktam a pritaminpaprikákat is.

Na, de nem csak paprikából áll a világ! A hegyes paradicsomok vastag húsú, főzni való darabok, bár mi friss fogyasztásra is használjuk. A kakaó paradicsom és a koktél ugyancsak kellemes ízű fajták - inkább salátába, nyersen. A fejteni való bab most a nagy újdonság a piacon. Belőle készül a kedvenc nyári hideg levesem. A málna is jó még, hegyekben áll az egres a piacon, még meggyből is tudtunk venni - nem fért ki a pultra. Barack az van valamennyi. Drága, és nem alkalmas befőzésre. Kompótba jó, meg sütni is lehet vele. Elmondták, hogy az őszibarackkal is ez a helyzet. Nem számít. Ha kikopott a meggy, meg a málna, még mindig lesz dinnye rogyásig. Elvégre nyár van!

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr914084175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása