Ismét adottak a lehetőségek, hogy a piacrovat tovább folytatódjon. Ugyan nem lesznek többet a korábbi hatalmas terményhalmok, hanem csak annyi, ami a deszkámon elfér. No meg leginkább az újdonságokról fog kép készülni: azokról, amik a szezont nyitják, és a különlegességekről. Persze nem maradhatnak el a komolyabb eseményekhez kötődő bevásárlásokról készült képek sem.
A mai bevásárlás nem tartogatott túl sok különlegességet, viszont ez az ősz első napja, ami önmagában különleges. Az ősz a kedvenc évszakom - ugyan gombásznak melyik más lenne - ami ünnepre ad okot. Az is örömteli, hogy végre tudok időt szakítani az új ételekre, alapanyagokra, és természetesen a rég bevált dolgaimra. Múlt héten raktam el kimagozott, kierezett jalapeñot és uborkát. Utóbbiból nem eleget (tíz kiló eltevése tavaly nem volt elég), így ismét vettem. Ezúttal attól a termelőtől, aki ilyenkor méret szerint három felé szelektált uborkát árul, gondosan szétválogatva, ládákba rendezve. Pár hétvégén van csak neki és nagyjából kilencre elfogy. A hegyes paprika is üvegekbe kerül. Elgondolkodtató a bogyiszlóik formája, hogy esetleg tölteni kéne őket. Idén valamiért rákaptam a szőlőre, pedig eddig nemigen kedveltem egyiket sem. Idén kifejezetten muskotályos ízű fajtákra mentem és otellóra. Ez most muskotályos, a nevét nem tudom. A hosszúkás, hegyes, húsos paradicsom (talán Roma fajtájú) ismét a szárítóba kerül, ahogy tavaly is. A szilva kivételesen erős ízű apró fajta. A rókagombát, meg a padlizsánt pedig már mindenki unalomig ette már idén. Vagy nem?