Szombati piaci bevásárlás
2020. november 21. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Zöldségfronton egészen hasonló a helyzet, mint három, vagy négy hete. Egyedül annyi történt, hogy az akkori zsenge újhagyma, már nem olyan zsenge, így lecseréltem sütőtökre meg zellerre - mintha ezek így kicserélhetőek lennének.

A rizikéknek hetek óta áll a bál. Szerintem ez a mai fagyoskodás viszont betette nekik a kulcsot, hiszen ezek is már kopogósak voltak. Hanem kimondottan jól bírták, felengedés után is kemények maradtak.

Végre lesz házi libatepertő, meg libazsír - a tollmentesítés után. A hízott kacsamellek sós-fűszeres pácba kerülnek. Húsos szalonna lesz belőlük.

A zöldségeket elnézve konstatáltam, hogy ezekkel leszek összezárva tavaszig (a krumpli, meg a fejes káposzta nem fértek fel a deszkára). Ja meg a paradicsomkonzervek, savanyúságok, szárított gombák, babok. Na, szerintem ezért fogy több hús ilyenkor.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr3316293510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása