Szombati piaci bevásárlás
2021. július 31. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

A zöldfűszerek tömkelegét árulták hatalmas vízzel töltött tejes ládából. Apró levelű sima, lila levelű, és óriás levelű bazsalikomot, borsikafüvet, és oregánót lehetett kapni. A képen egyetlen csokor bazsalikom és oregánó látható. Sajnálatomra intenzív ízű meggyet már nem lehetett találni - csak a keményebb, világosabb, gyenge ízűt, talán kompótnak valót - viszont már volt muskotályos szilva. Mivel pitébe, vagy rétesbe kell, így könnyű egyikről a másikra átnyergelni.

Állítólag már érett krumplik is akadnak, megpróbálkozom ezekkel. Kockáztatok, mert valamelyik nap majdnem folyt a nyálam valami krumplis főtt étel illatától. Érett krumplit - ami felhasználás szempontjából nem keverendő az újkrumplival - legutóbb valamikor márciusban ettünk, az meg négy hónappal ezelőtt volt. Hideg, tejfölös, intenzív babérteával ízesített fehér krumplifőzeléket vizinálok fasírttal, vagy anélkül.

A kukorica ára esett. 250-ről 200-ra. Most érhet a szezon a csúcsára. A ritka alkalmak egyike, mikor őszibarackot vásárolok, hiszen korábban nem egy-két szem romlott ránk. Azonban a rothadást süteménykészítéssel akadályozom meg. Az apró sonkahagymákat friss fogyasztásra vettük, bár ezekből kiváló agrodolce, azaz édes savanyú, sült, majd cukros-sós-ecetes páclében eltett hagymás savanyúság készül. Elgondolkodtató A képen bogyiszlói paprika. Aki eddig nem ismerte, alaposan figyelje meg a tipikus formáját, hiszen ez alapján tudunk megbizonyosodni arról, hogy ez egy nagyon finom, jóízű, de irtó erős paprikafajta.

Ezúttal hekket kértünk a Lőrinci Halsütödénél. Teljesen rendben volt, de sokkal, de sokkal jobb egy sügér, süllő, vagy akár egy keszeg is. Legközelebb megint ezek közül választunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr2816644258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2021.07.31. 20:32:04

Ha arra járok, megnézem azt a halast.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2021.08.02. 06:12:49

@Benikuty: Van még harcsatepertő, meg pisztráng is. Ezeket még nem kóstoltuk.
süti beállítások módosítása