A zöldségesem súgta meg előre, hogy holnap a piacunkon nemigen lesznek nyitva az árusok. Persze ma mindenki a hentesnél állt sorba disznóért, malacért. A karácsonyi tarja meg a töltött káposzta után már nem akarok disznót látni a tányéromon egy darabig. Babona ide, vagy oda. Cserébe betáraztunk hüvelyesből.
A feles zöldborsót szárított érdestinóruval fogom elkészíteni. A lencsét nyilván újév napjára főzöm meg görög módra húsmentesen. A világos sötét vegyes babból észak amerikai bableves készül majd. Jobb oldalon hátul lepke bab van. Szerintem sóletet készítek vele. A csicseriborsóból salátát csinálok. Persze mindegyiket bemutatom. A szokatlanul lapos hagymák igazi csemegehagymák. Csípnek ugyan, de rendkívül édesek. Kifejezetten salátába, nyers fogyasztásra szánom. Tartsatok velem!