Rendhagyó pénteki piaci bevásárlás
2016. december 30. írta: Gyalogrépa

Rendhagyó pénteki piaci bevásárlás

Odatettük magunkat, hogy oltári sok pénzünk legyen jövőre: betáraztunk hüvelyesből.

A zöldségesem súgta meg előre, hogy holnap a piacunkon nemigen lesznek nyitva az árusok. Persze ma mindenki a hentesnél állt sorba disznóért, malacért. A karácsonyi tarja meg a töltött káposzta után már nem akarok disznót látni a tányéromon egy darabig. Babona ide, vagy oda. Cserébe betáraztunk hüvelyesből.

A feles zöldborsót szárított érdestinóruval fogom elkészíteni. A lencsét nyilván újév napjára főzöm meg görög módra húsmentesen. A világos sötét vegyes babból észak amerikai bableves készül majd. Jobb oldalon hátul lepke bab van. Szerintem sóletet készítek vele. A csicseriborsóból salátát csinálok. Persze mindegyiket bemutatom. A szokatlanul lapos hagymák igazi csemegehagymák. Csípnek ugyan, de rendkívül édesek. Kifejezetten salátába, nyers fogyasztásra szánom. Tartsatok velem!

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr8512083619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása