Szombati piaci bevásárlás
2019. szeptember 07. írta: Gyalogrépa

Szombati piaci bevásárlás

Arra a felismerésre jutottam, hogy jelenleg a kedvenc zöldségeim a hagymák. Nos, hát mit látunk a képen? Póréhagymákat, amik már elég nagyra nőttek. Vöröshagymákat, amik már eléggé megszáradtak, hogy koncentráltabb legyen az ízük. Apró lapos hagymákat, amit egészben lehet pirítani, főzni, pácolni, de zsíros kenyérre szelve is emlékezetes. Az oreganót szárításra vettem, mert már eluntam azt, hogy a bolti oreganóknak alig van oreganóízük, viszont keserűek, mint a túláztatott, elfelejtett zöld tea. Idén fogyott el a hét éve szárított saját oreganóm. Még mindig köröket vert a frissen felbontott boltiakra. Oreganót nem is használok frissen, valahogy szárítva jobban szeretem. Ez a csomó elég egy évre. Jók a paprikák is és a nyári alma is topon van, de már mind friss felhasználásra kerül.  Az utóbbi pár hétben felhasználtam szinte az összes üres üvegemet. A legtöbben paprika és uborka van, ahogy lenni szokott. Megtettem, amit meg kellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbankitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr5315050332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmagomba 2019.09.09. 09:29:49

Oregano és majoranna: még a Fuchs márka hasonlít a legjobban a valódira, jól kitalált aromaőrző és záró csomagolásban. Én ezt használom. Legalább nincs mentaíze, mint a Rozinak és a többi hamisítványnak. Ettél már mentaízű pizzát? Mert én már "sikeresen" rendeltem olyat. Nem a pizzasütők a hibások, illetve ők is be vannak csapva oregano feliratú zacskókkal.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2019.09.10. 05:18:20

@kocsmagomba: Ezzel a menta/oregano trükkel még nem találkoztam. :)
Anno volt egy kis kertünk, amibe elültettünk egyetlen oregano palántát. Aztán ez csak nőtt és nőtt, szépen elfeküdt, aztán egy erős visszavágás, azaz szüret után szépen áttelelt, aztán megint csak nőtt, mint ha nem lenne holnap. A végén már belakott majdnem egy négyzetmétert. Két év alatt annyitt adott, hogy hét évig ettük. Hát, nem tudom, miért olyan nehéz rendes szárított oreganohoz jutni.
süti beállítások módosítása