Utolsó kommentek:

seepheerd 2024.03.02. 11:10:54

A nátrium nitrit (NaNO2) nem salétrom. Az a nátrium-nitrát (NaNO3), vagy méginkább a kálium-nitrát.
A többi nagyjából jó, de nem tesz említést a páratartalomról, ami nélkül egy guanciale nem lesz guanciale. :)

Bejegyzés: Házi hús- és szalonnaérlelés füstölés nélkül: olcsóbb, finomabb.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2024.02.04. 12:37:25

@Tangó Suszter: Ha az ecetanya, akkor alatta már kész ecet van. Pontosabban fordítva kell követleztetni: ha alul jófajta ecet van, akkor a takonyszerű valami valószínűleg ecetanya. De nagyon óvatos lennék, akármi lehet az: akár úszó penészgombatelep is.

Bejegyzés: Vigaszág boroknak: házi borecet

Tangó Suszter 2024.02.02. 20:45:10

Van egy 1985 ből származó bontatlan Egri Bikavérem. Valami (takonyszerű jáj) úszkál benne. Az ecetanya??? Ha nem lesz savanyú gyártok belöle borecetet.

Bejegyzés: Vigaszág boroknak: házi borecet

thomas76 2023.04.21. 12:23:14

"Citromlé-elrakást érdemes összekötni citromhéj elrakással is. Ilyentájt lehet a legjobb áron bio-, illetve kezeletlen héjú citromokhoz jutni. Ezek héját lereszelem, majd kristálycukorral elkeverve lefagyasztom."

Szerinted az működhet, hogy a reszelt citromhéjat elkeverem a cukorral, felöntöm annyi kinyert citromlével amennyit felvesz, majd megy a fagyasztóba?

Bejegyzés: Citromlé

Kyria 2022.06.12. 16:58:30

@Gyalogrépa: Köszönöm szépen!

Bejegyzés: Assza meg a kovász!

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2022.06.12. 16:30:45

@Kyria: Az Aránról van szól. Ezv a fogbeletörés elég szubjektív. A kovászos baguette-jüket alaposan meg kell rágni, de a sima alapkenyereik kérge az első nap ropog valamennyire, aztán nyilván elkezd szívósabb lenni. Van, hogy másfél hétig is kitartott nekem. Négy-öt nap után már pirítósban, gombócban, illetve levesbe mártásban kell gondolkodni inkább, mert már eléggé szívós. De másfél hét után is szeretem tejbe áztatva magában enni.

Bejegyzés: Assza meg a kovász!

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2022.06.12. 16:26:37

@GretiNagy: Köszi. Most elkezdtem ránézésre adagolni, és kétszer már feljött. Nem eléggé egy sütéshez, de talán sikerül két etetéssel később. Ha ezzel sem jön össze, jelentkezem. :)

Bejegyzés: Assza meg a kovász!

Kyria 2022.06.12. 07:58:34

Hol van az a belvárosi ír pékség? (Már ha nem olyan kemény ott is a kenyér héja, hogy beletörne a fogam...utoljára a régi Hilton háta mögött, egy akkoriban nagyon felkapott pékségben "sikerült" ilyen kenyeret vennem.)

Bejegyzés: Assza meg a kovász!

GretiNagy 2022.06.12. 04:56:11

Szia! Mintha a saját kálváriám olvasnám. Nálam egyetlen dolog segített csak, hoy végre erős legyen a kovászom. Ha gondolod, megpróbálok segíteni szívesen :)

Bejegyzés: Assza meg a kovász!

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2022.05.18. 21:11:40

@Kedélyes Paraszt: A gévával egyszer már én is felhagytam. Ezúttal a felét fűszeres ecetes pácban készítettem el savanyúságnak. A másik felét vörös bréznek (valahogy így kell elképzelni: www.youtube.com/watch?v=EA2Mx1m7NAI ) Ez utóbbit már volt módomban kóstolni. Nagyon jó lett.

Bejegyzés: Dunapart sárga gévagombákkal

Kedélyes Paraszt 2022.05.18. 11:45:48

a nyár fagombát azért megnézném közelebbről. Nekem nem annak tűnik. (kizárásos alapon, mivel ilyenkor nem igazán terem más, el tudom képzelni, de ennek a példánynak ritkábbak a lemezei)
A csiperke, ami még a betont is felnyomja, az az ízletes.
Én már leszoktam a géváról.

Bejegyzés: Dunapart sárga gévagombákkal

Benikuty 2021.11.21. 16:43:46

@A fickó: Majd megkapod, hogy sznob vagy! Haha!

Bejegyzés: Török lencseleves

Benikuty 2021.11.21. 16:43:06

@Gyalogrépa: Nálunk Sieglinde. Rohamosan fogy...

Bejegyzés: Török lencseleves

A fickó 2021.11.19. 23:12:37

@Gyalogrépa: hegyi barna, puy, beluga, vörös + a borsó.

Bejegyzés: Török lencseleves

Benikuty 2021.11.19. 18:18:54

Szerintem ilyenkor minél több gyökérzöldséget, káposztát, karfiolt kell enni. Most vannak a csúcson, egy helyi termelőé igazán utolérhetetlenek, ki kell használni!

Bejegyzés: Török lencseleves

A fickó 2021.11.18. 01:08:23

Nekem a lencsefélék őszi-téli étkek, már csak azért is, mert az ilyen száradványok megvárnak. Be is vásároltam vagy négy fajtát sárgaborsóval az élen, mert hogy az is tud jó lenni.

Bejegyzés: Török lencseleves
süti beállítások módosítása